SALUDA FIESTAS SANTA MARÃ?A MAGDALENA

Estimats poblers i pobleres,

Fa un any, quan la plaça estava de gom a gom, quan els nostres carrers esclataven de festa, ningú no es podia imaginar que enguany no podríem celebrar les nostres festes de Santa Maria Magdalena com voldríem, com toca, amb eixa alegria desbordada que s'escampa per totes les cases i racons del nostre poble. Encara tenim el cor una mica arrupit. Hem viscut moments molt durs, moments d'angoixa i de molta tristor, però hem d'estar tots orgullosos de la responsabilitat, unió i trellat que han mostrat tots els nostres veïns i veïnes.

Coses de la vida, enguany les festes havien de ser molt especials. Es complia el 250 aniversari de Santa Maria Magdalena com a patrona del nostre poble. Tot arribarà i li farem un homenatge com toca. 

Mentrestant, em consola pensar que la nostra patrona sap que es força major i que enguany hem de mantindre la distància física amb ella, que no la de cor, per demostrar-li que la estimem i trobem a faltar més que mai.

Ja sabeu que hem hagut de suspendre, com han fet tots els pobles, les nostres festes. Això sí, no volem que el sentiment i la germanor desapareguen. És impossible. Ja farem valdre les xarxes socials per a ajuntar-nos encara que siga virtualment i mantindre viva la flama de la festa. A més a més, enguany agarrarem forces, li donarem tot el valor que té a eixe acte col·lectiu d'alegria i trobada que són les festes, i el pròxim any celebrarem unes festes memorables, alliberarem tota la il·lusió i el desig d'ajuntar-nos i gaudir.

M'agradaria informar-vos que l’edat dels festers i festeres es  canviarà a partir de les pròximes festes. Hem fet reunions amb els festers de 2020 i de 2021. La decisió lògica, la que han pres també altres pobles, és la d'endarrerir a 19 i 23 anys l'edat dels grans protagonistes de les festes.

Com a alcalde i com a pobler, he de dir que és molt trist per a mi dirigir-me d’esta manera a vosaltres i no poder fer-ho cara a cara vivint la festa. Però estem vivint situacions excepcionals que ens han obligat a suspendre les festes per dos motius: perquè la seguretat i salut dels nostres veïns i veïnes està per damunt de tot, i perquè ens permetrà ajudar a les persones i sectors més necessitats del nostre poble. Les festes són també solidaritat.

Enguany no podem celebrar-les, però sí podem fer poble, enfortir la nostra germanor, les nostres relacions d’estima, de respecte, d’ajuda. Sobre açò, els nostres avantpassats, que van viure en una època amb molts menys béns materials que nosaltres, en sabien molt. Doncs bé, estem en el moment perfecte per tornar a posar en valor tot allò que és realment l’important de la vida.

Hem passat moments de molta tristor. Hem perdut i plorat per aquest virus a gent molt estimada. Des d’ací vull enviar el meu sentit condol a les famílies.

Com a alcalde i com a pobler, m’agradaria llançar un missatge d’esperança i dir-vos que estic convençut que ho superarem junts amb filosofia poblera. I per què no dir-ho, amb filosofia i fortalesa mitjafava, eixa filosofia de resistència que històricament ens ha caracteritzat, i que tots els poblers i pobleres portem en l’ADN. Seguirem podent amb tot!

Tot açò passarà… i mentrestant el millor poble on esperar que tot passe és El Poble Nou de Benitatxell, un poble on podem gaudir de la natura i l’aire lliure, un poble amb una mar i unes cales que son el millor antídot contra qualsevol virus, un poble amb unes persones meravelloses que, mantenint la distància, estem més unides que mai.

Hem de sentir-nos molt orgullosos de ser poblers i pobleres. Ha sigut un poble exemplar durant el confinament i segueix sent un poble responsable i amb molt de trellat. Hem de complir tots amb la mateixa disciplina que fins ara amb els consells sanitaris.

Finalment, vull dir ben fort que la Covid no aconseguirà desanimar-nos i per molt que ens emprenye podrem amb ella.

Res més, pobler, poblera, disfruta d’estes festes diferents, “especials” que tenim enguany, retroba’t amb els valors més autèntics de la vida i fes poble. Perquè esta batalla la guanyem junts.

Visca Santa Maria Magdalena!

Visca el Poble Nou de Benitatxell!

Abrir chat
1
Hola
¿En qué podemos ayudarte?