SEU ELECTRÒNICA

EspañolValenciàEnglishDeutch

TEMPS

AVUI

28ºC


divendres

28ºC

22ºC

dissabte

29ºC

22ºC

diumenge

30ºC

23ºC

dilluns

29ºC

23ºC

CALENDARI

CASA

L'Ajuntament rescindeix el contracte d'arrendament amb una empresa d'antenes del Puig de la Llorença per nombroses irregularitats

06 de novembre 2019

Pas ferm per a acabar amb un dels problemes històrics del Poble Nou de Benitatxell. L'equip de govern, format per Més Benitatxell i el regidor independent Toni Colomer, ha decidit rescindir el contracte d'arrendament que des de fa 7 anys mantenia amb un particular. El conveni, pel qual l'Ajuntament llogava una parcel·la municipal, vencia el passat 31 d'octubre i, tal com va explicar l'alcalde en el passat ple ordinari, la determinació de no renovar-lo es va prendre després d'advertir nombroses irregularitats.

El primer contracte el va signar l'anterior alcalde, Josep Femenía, l'any 2012. Va ser llavors quan es va cometre la primera “irregularitat administrativa greu” en arrendar a dit un bé patrimonial sense portar a licitació el procés. Després, les infraccions es van anar succeint.

Tal com apuntava el document en una de les seues clàusules, “el terreny arrendat està destinat a la col·locació d'equips de telecomunicacions, sense que l'arrendatària puga variar-lo o ampliar-lo […] No es podrà instal·lar en els mastelers existents cap antena ni disc més dels que actualment existeixen […] En el supòsit de la instal·lació de noves antenes o discos, sense la pertinent autorització, es considerarà motiu de resolució contractual”. En aquest sentit, no solament es va incomplir aquest punt per part de l'arrendatari, qui va anar ampliant la instal·lació al llarg dels anys, sinó que també va subarrendar presumptament les antenes a terceres empreses, pràctica totalment prohibida.

Així mateix, tampoc l'administració local té constància, ni documental ni fefaent, que s'haja complit amb els pagaments acordats. El contracte establia una facturació mensual dividida en dues parts: una monetària i una altra “en espècie, consistent en tascons publicitaris institucionals de l'Ajuntament de Benitatxell difoses en mitjans de comunicació comarcals”. Aquest segon mètode de pagament “en espècie” mancava de cap control, per la qual cosa no és verificable que s'haja dut a terme.

Des del consistori celebren haver pogut posar fi a aquests fets irregulars que es venien succeint des de fa diversos anys. “No podem continuar permetent aquest tipus de pràctiques per la seua il·legalitat i perquè taquen el bon nom d'aquesta administració i del nostre municipi. Els terrenys del cim del Puig de la Llorença han de ser regulats sota la legalitat i la responsabilitat corresponent, i aquest és l'inici d'una nova senda de govern responsable i honrat”, ha afirmat l'alcalde, Miguel Ángel García. A més, el primer edil ha destacat la voluntat de recuperar aquest espai de gran valor mediambiental i paisatgístic per al gaudi de tots els veïns i veïnes.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques dels seus usuaris navegació. Si continueu veient, considerarem que accepteu el seu ús. Per continuar amb la navegació, entenem que accepteu nostres política de galetes.