SEU ELECTRÒNICA

EspañolValenciàEnglishDeutch

TEMPS

AVUI

28ºC


divendres

28ºC

22ºC

dissabte

29ºC

22ºC

diumenge

30ºC

23ºC

dilluns

29ºC

23ºC

CALENDARI

CASA

Escolars del CEIP Santa María Magdalena demanen que s'incloga a les dones en els carrers del Poble Nou de Benitatxell

11 de novembre 2019

Els escolars del Poble Nou de Benitatxell ho tenen clar: falten dones en la seua llista de carrers. El municipi no compta amb cap carrer amb nom de dona —com sí que ocorre amb el col·legi i l'església, que reben el nom de la patrona, Santa María Magdalena—, i això ha de canviar. Aquest divendres al matí, alumnes de 1r de Primària han visitat l'Ajuntament per a entregar una carta que recull aquesta important petició.

Els ha rebuts la regidora i segona tinent d'alcalde, Mayte Roldán, qui desconeixia la intenció d'aquesta sorprenent demanda. L'edil els ha mostrat les instal·lacions de la casa consistorial, entre elles el despatx de l'alcalde i el saló de plens, on els ha explicat que “és ací on es prenen les decisions importants”.

Allí, els escolars li han fet lliurament de la carta i, amb ajuda de les seues professores, han exposat el motiu de la seua sol·licitud. Tal com han explicat, després de realitzar una xicoteta investigació sobre la presència de dones en les llistes de carrers, van recopilar alguns de localitats veïnes. Van detectar que molts d'ells feien al·lusió a figures religioses (santes o verges). No obstant això, es van adonar que El Poble Nou no comptava amb cap carrer amb nom femení.

Davant aquesta situació van decidir escriure una missiva dirigida a l'alcalde, Miguel Ángel García, i al regidor d'Igualtat, Víctor Bisquert, sol·licitant que els ajuden a trobar un nom que puga encaixar en algun dels vials del municipi. I ha sigut aquest matí quan l'han presentada oficialment pel registre d'entrada de l'Ajuntament. De la seua visita també s'han portat un xicotet obsequi i han immortalitzat el moment.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques dels seus usuaris navegació. Si continueu veient, considerarem que accepteu el seu ús. Per continuar amb la navegació, entenem que accepteu nostres política de galetes.