SEU ELECTRÒNICA

EspañolValenciàEnglishDeutch

TEMPS

AVUI

28ºC


divendres

28ºC

22ºC

dissabte

29ºC

22ºC

diumenge

30ºC

23ºC

dilluns

29ºC

23ºC

CALENDARI

CASA

El Portalet de l'església torna a lluir tota la seua esplendor després d'una important restauració

18 de novembre 2019

El Portalet de la plaça de l'Església torna a lluir tota la seua esplendor. El mes d'octubre passat, el departament de Serveis i Obres, a càrrec de María José Ivars, va retirar la imponent porta de fusta massissa perquè poguera ser restaurada. Després de la deterioració dels últims anys, accentuada per l'episodi de mal temps de setembre, es trobava en un deficient estat de conservació. El marc s'havia despenjat per un dels costats i suposava un perill per als usuaris. A més, mostrava signes evidents de corcó.

Després de passar per les mans d'Iván Herrero, el fuster que en el seu moment la va crear, ha quedat com a nova. Tal com ha explicat l'expert, s'ha dut a terme una restauració íntegra, tant de la fusta en mal estat com dels acabats, i s'han sanejat les zones amb corcó. Així mateix, s'han substituït les peces danyades i, finalment, se li ha aplicat, tant al portó com a la biga superior, un acabat natural amb olis.

També el pòrtic ha patit modificacions. El sistema, una miqueta antic i poc pràctic, s'ha canviat per un més modern i còmode, que permetrà fer ús de la porta xicoteta central i evitarà la utilització de la comporta gran, amb el que s'evitarà el desgast del marc.

El Portalet és tot un símbol del centre històric del Poble Nou de Benitatxell. És el nom amb el qual es coneix a la porta que dóna accés a la plaça de l'Església des del seu costat posterior. Encara que l'estructura de fusta actual és recent ꟷdata de 2007ꟷ, antigament era una de les entrades al nucli emmurallat sobre el qual es va construir la primera vila. Aquest espai suposava en època medieval un recinte emmurallat conformat pels vessants del terreny més elevat, els murs del temple i la part posterior de les cases.

A més, compta amb un emplaçament privilegiat. Si des de la plaça es travessa el Portalet s'arriba a un bonic mirador des d'on s'observa el Montgó, el cap de Sant Antoni, la badia de Xàbia i les llomes muntanyenques que s'alcen fins al Puig Llorença.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques dels seus usuaris navegació. Si continueu veient, considerarem que accepteu el seu ús. Per continuar amb la navegació, entenem que accepteu nostres política de galetes.